Takaisin etusivulle
Sijaintisi: Etusivu » Tekemistä Lontoossa » Ostoksia » Torit ja katumarkkinat

Torit ja katumarkkinat

Kaupat ja tavaratalot | Torit ja katumarkkinat | Ostoskadut ja alueet

Tällä sivulle esitellään osa Lontoon katumarkkinoista ja toreista. Lista ei pyri olemaan kattava, olen valinnut mukaan mielestäni maininnan arvoisia tapahtumia. Aukioloajat perustuvat 31.1.2006 tietoihin.

Berwick Street Market

Kun greippi 1800-luvun lopussa saapui lontooseen, sitä sai ensimmäiseksi Berwick Streetillä toimineelta hedelmäkauppiaalta. Nykyäänkin Berwick Streetiltä saa tuoreet kasvikset ja hedelmät. Kadulla on myös kahviloita, ravintoloita ja lukuisia pikkukauppoja.

Old Spitalfields Market

Kaupungin sydämessä, Old Spitalfields Market on täydellistä vastalääkettä kaupungin ulkopuolella oleville automarketeille. Yli 200 kauppiaan hyllyiltä löytyy hyvänlaatuista tavaraa. Sunnuntait ovat markkinoiden vilkkaimpia päiviä kun kaikki 200 kauppiasta ovat paikalla. Arkipäivinä on hiljaisempaa, lounasaikoja lukuunottamatta jolloin markkinoiden lounaspaikat vetävät väkeä puoleensa. Tiistaisin paikalla on kymmeniä vaatesuunnittelijoita esittelemässä ja myymässä töitään.

Petticoat Lane

Vaatteisiin keskittynyt Petticoat Lane järjestetään sunnuntaisin. Telineet notkuvat pukimia miehille, naisille, lapsille, clubbaajille ja nahan ystäville. Kauppansa tekevät niin suunnittelijoiden ylijäämävaatteet kuin menneiden vuosien hittivetimet. Markkinat järjestetään Middlesex Street:in tienoilla sunnuntaisin klo 9-14 välillä. Pienempi markkinapaikka on avoinna myös maanantaista perjantaihin.

Portobello Road

Antiikkia ja kirpputoritavaraa on tarjolla Portobello Road:in kuuluisilla markkinoilla. Vaikka markkinapaikalla on arkipäivisinkin havaittavissa toimintaa, lauantai räjäyttää potin kun yli 2000 telineellistä kirjoja, vaatteita, ruokatarvikkeita, antiikkia, oikeastaan mitä vain, mitä ilman ei voi elää roudataan paikalle.

Camden Markets

Camden Markets ei itseasissa ole yhdet markkinat vaan joukko markkinoita, jotka on kätevästi niputettu samaan pakettiin. Myynnissä on takuuvarmaa tavaraa alkaen kankaista, terveysruokien kautta antiikkiin. Jos haussa on julkea retroasuste tai hillitön matkamuisto, se löytyy varmasti täältä. Parhaat vierailupäivät ovat lauantai ja sunnuntai kunhan ei koe valtaisaa väkimäärää ongelmana. Pienempi määrä putiikkeja on auki myös arkipäivinä.

Greenwich Market

Perinteisiä, käsintehtyjä tuotteita on myynnissä Greenwich Market:lla. Markkinat ovat auki viikonloppuisin 9-17.

Borough Market

Vesi kielelle ja matka kohti Boroughin markkinoita. Tuoreita elintarvikkeita ja tunnelmaa on tarjolla tällä jokaisen ruoan ystävän unelmamarkkinoilla. Tänne kannattaa mennä lauantaiaamuina.