Takaisin etusivulle
Sijaintisi: Etusivu » Lontoon nähtävyydet » Näyttelyt ja museot » Tiedemuseot

Lontoon tiedemuseot

Kuva muinaisesta ihmisen historiaa käsittelevästä kirjasta.

Tiedemuseot | Taidemuseot | Sekalaiset historialliset museot

Tällä sivulla esitellään Lontoon Science Museum, Natural History Museum, British Museum ja Sigmund Freud -museo.

Lontoon tiedemuseo - Science Museum

Tieteen ja tekniikan saavutuksia mm. tietotekniikan, telekommunikaation, sään ja ajan mittaamisen, maanviljelyn, meriteknologian ja lukuisten muiden aihepiirien saralla on esillä Lontoon Science Museumissa. Tiedemuseossa on myös kehittynyt IMAX-elokuvateatteri, jossa jättimäiselle kankaalle heijastettu elokuva saa olon tuntemaan kuin olisi osa esitystä. Museon kotisivuilla on online-näyttelyitä, joiden kautta voi hakea esimakua museon tarjonnasta.

Tiedemuseon näyttelyesineistöön kuuluu mm. ensimmäisiä höyrykoneita 1700- luvulta, DNA:n alkuperäinen malli, ensimmäinen magneettikuvauslaite ja suihkumoottori, jne.

Lisätietoja: Science Museum (kotisivu)

Luonnontieteen museo - Natural History Museum

Lontoon Luonnontieteen museossa on esillä satoja, joista monet sisältävät interaktiivisa elementtejä. Tarjolla on nähtävää alkaen tulivuorista, kulkien dinosaurusten ja matelijoiden kautta sinivalaisiin. Museossa järjestetään teemanmukaisia opastettuja kiertokäyntejä.

Lisätietoja: Natural History Museum (kotisivu)

British Museum

Sateinen päivä on hyvä viettää historiallisessa British Museumissa. Museon kuuluisimpia ihmeitä ovat mm. muumiot ja Rosettan kivi, jonka avulla opittiin tulkitsemaan egyptiläisiä hieroglyfejä.

British Museum on maailman vanhin museo ja pullollaan aarteita ympäri maailmaa, esihistorialliselta ajalta nykypäivään. Mielen ylikuormituksen välttämiseksi on syytä valita museokartasta etukäteen, mitä haluaa nähdä ja jakaa tutustuminen korkeintaan parin tunnin annoksiksi eri päiville. Tarkista museon kotisivuilta ajankohdat, jolloin sisäänpääsy on ilmainen.

Lisätietoja: British Museum (kotisivu) | COMPASS: Explore 5000 artefacts from the museum's collections

Sigmund Freud -museo

Talo, jossa Sigmund Freud asui ja otti vastaan potilaita paettuaan Hitlerin juutalaisvainoja Englantiin 1938. Esillä on mm. kuuluisa psykoanalyysisohva sekä Freudin laaja antiikkikokoelma.

Lisätietoja: Freud Museum (kotisivu)

Faraday Museum

Michael Faraday, mm. elektromagneettisen induktion löytäjä ja sähkömoottorin ja generaattorin toimintaperiaatteen keksijä syntyi Newington Buttsissa, Lontoon alueella. (Nykyään alue tunnetaan nimellä nimellä Elephant and Castle.) Tämän arvostetun Lontoolaisen tutkijan löydöille ja keksinnöille omistettu pieni museo sijaitsee Royal Institution:in kellarissa. Museossa on esillä Faradayn käyttämää laitteistoa kuten iso sähkömagneetti ja tyhjiöpumppu sekä Faradayn vastaanottamia palkintoja saavutuksistaan.

Lisätiedot: Royal Institution: Faraday Page

Old Royal Observatory

Old Royal Observatory sijaitsee itäisen ja läntisen pallonpuoliskon erottavan nollameridiaanin kohdalla. Useat turistit ovat seisoneet tällä paikalla jalka toisella ja toinen jalka toisella pallonpuoliskolla. Old Royal observatoryn päärakennuksen huipulla on torni, jossa oleva pallo on pudotettu joka päivä tasan kello yhdeltä vuodesta 1833. Tämän tarkoitus on ollut mahdollistaa Thamesilla olevien laivojen tahdistaa kellonsa.

Vuonna 1675 paikalla aloitti toimintansa virallinen observatorio joka sinnitteli Lontoon valojen aiheuttamaa häiriötä vastaan aina vuoteen 1948. Tämän jälkeen observatorio pakeni valosaastetta pimeämpään Sussexiin. Observatoriossa toimii näyttely jossa on tähtitieteellisiä laitteita ja kellolaitteita.

Lisätietoja: Royal Observatory, Greenwich (Homepage)