Takaisin etusivulle
Sijaintisi: Etusivu » Lontoon nähtävyydet » Näyttelyt ja museot

Lontoon näyttelyt ja museot

Lontoon luonnonhistoriallinen museo (The Natural History Museum London)

Tiedemuseot | Taidemuseot | Sekalaiset historialliset museot

Tiedemuseot

Muun muassa ensimmäinen höyrykone 1700-luvulta, DNA-kierteen alkuperäinen malli, ensimmäinen magneettikuvauslaite ja aito suihkumoottori ovat esillä lontoon Science Museum:ssa. British Museum puolestaan tarjoaa häkellyttävän määrän aarteita ympäri maailmaa, esihistorialliselta ajalta nykypäivään. British Museumin tunnetuimpia ihmeitä ovat mm. egyptiläiset muumiot ja Rosetasta löytynyt kivi, jonka avulla päästiin jyvälle hieroglyfien tulkinnasta. Sähköisistä ilmiöistä kiinnostuneet löytävät mielenkiintoista katsottavaa elektromagneettisen induktion löytäjän ja sähkömoottorin ja generaattorin toimintaperiaatteen keksijän Michael Faradayn tutkimuksia esittelevästä museosta. Näistä ja muista tiedemuseoista kerrotaan tässä osiossa.
Tiedemuseot

Taidemuseot

Lontoo voi ylpeillä useilla huippuluokan taidemuseoilla. National Galleryn näyttelyissä voi nähdä meille tuttujen taiteilijoiden kuten Leonardo da Vinci tai kotoisan Gallén-Kallelammekin teoksia. Brittiläisestä taiteesta kiinnostuneet löytävät Tate Britain:sta maan taidetta 1500-luvulta alkaen. Modernimpaa taidetta kaipaavat voivat hakeutua Tate Moderniin tai nykytaiteen instituttiin, Institute of Contemporary Arts:iin. Mielenkiintoisia ovat myös Royal Academyn taidenäyttelyt, joihin kuka tahansa taiteilija voi tarjota teoksiaan. Akatemian 200-vuotisen perinteen omaavassa kesänäyttelyssä on aina esillä yli tuhat teosta niin tunnetuilta kuin tuntemattomilta taiteilijoilta. Näistä ja muista taidemuseoista kerrotaan tässä osiossa.
Taidemuseot

Sekalaiset historialliset museot

Innokkaan viuhkakeräilijän 2000 viuhkaa aina 1600-luvulta on esillä viuhkamuseossa. Pienoisjunia, pikkuautoja, nallekarhuja ja nukkekoteja on esillä leikkikalumuseossa. Jotkin esineet ovat 1700-luvulta ja pihalla on karuselli ja pienoisrautatie. Mistä kantautuu automaattipianojen kilinää? Musiikin museosta tietenkin. Sikarin tuoksun voi melkein aistia entisöidyssä Cabinet War Rooms:ssa, josta käsin Winston Churchill ohjaili kansakuntaa sodan aikana. Merenkäynnin museossa voi tutustua suolanpärkeiseen merenkäynnin historiaan ja nähdä Lordi Nelsonin univormun, jota hän piti saadessaan kuolettavan osuman Trafalgarin taistelussa. Näistä ja muista sekalaisista historiaallisista museoista kerrotaan tässä osiossa.
Sekalaiset historialliset museot