Takaisin etusivulle
Sijaintisi: Etusivu » Lontoon nähtävyydet

Lontoo: Lontoon nähtävyydet

Näkymä London Eye-maailmanpyörästä Big Benille päin.

Näyttelyt ja museot

Lontoo ei jätä näyttelyiden ja museoiden ystävää kylmäksi. Leikkikalumuseo, viuhkamuseo, historialliset museot, taidemuseot, tiedemuseot. Tieteestä kiinnostunut voi seurata lukuisten Lontoossa toimineiden kuuluisien tiedemiesten jalanjälkiä. Tiedemuseoissa on esillä saavutuksiinsa alkaen höyrykoneesta 1700-luvulta, DNA-kierteen alkuperäisen mallin kautta Michael Faradayn elektromagnetismin tutkimuksissa käyttämiin laitteisiin. Historialliset museot, kuten British Museum on niin täynnä nähtävää että on hyvä jo etukäteen päättää mihin aihealueisiin haluaa keskittyä koska kaikkien näyttelyesineiden läpikäyminen yhden vierailun aikana ei ole mahdollista. Taidemuseot nostavat esille niin vanhoja kuin uusia taiteilijoita, mm. kotoisan Gallen-Kallelamme.
Näyttelyt ja museot

Rakennukset

Lontoo on arkitehtuurinen ihmelapsi, jossa riittää katsottavaa. Toistaiseksi tässä osiossa on asiaa kirkoista, mutta jatkossa sisältö laajenee myös muihin historillisesti mielenkiintoisiin rakennuksiin sekä kuuluisiin modernin arkitehtuurin helmiin.
Rakennukset

Puistot

Viktoriaanisen ajan Lontoo nosti stressin pintaan. Raskas työ, kuluttava elämä ja ihmispaljous olivat omiaan rassaamaan Lontoon asukkaita. Rentoutumispaikkojen tarve oli huutava. Puistoja perustettiin tiheään. Kaksintaisteluiden areenoina 1800-luvulla toimineita kenttiä alettiin käyttää mielen virkistykseen ja ajatusten tuuletukseen. Tässä osiossa esitellään eräitä Lontoolaisia puistoja, joissa kukkaloisto ja rentoutumismahdollisuudet hellivät matkailijan mieltä.
Puistot