Takaisin etusivulle
Sijaintisi: Etusivu » Lennot ja majoitus

Lontoo: Lennot ja majoitus

Lentokone Lontoon yläpuolella. Thamesin mutkassa näkyy Millenium Dome.

Tällä sivulla on tietoa sekä omatoimimatkaajille että pakettimatkaa suunnitteleville. Lisäksi listaamme linkkejä käyttökelposiin matkaajan www-palveluihin.

Omatoimimatkaaja selviää usein halvemmalla ja hänellä on parempi mahdollisuus vaikuttaa matkan kestoon, majoituksen sijaintiin ja matkan sisältöön yleensä. Toisaalta omatoimimatkaaja joutuu tekemään enemmän työtä ja tinkimään kuluttajansuojasta. Häneltä kuluu aikaa nettimatkatoimistoissa notkumiseen ja lentojen ja majoituksen varaamiseen niiden kautta.

Pakettimatkaaja valitsee tarjotuista vaihtoehdoista sopivimman ja maksaa siitä, että joku toinen on organisoinut lennot ja majoituksen hänen puolestaan. Lisäksi hän maksaa turvasta, jota luo matkaopas kohteessa ja parempi kuluttajansuoja. (Valmismatkalain mukaan matkatoimisto on velvollinen vastaamaan siitä, että asiakas saa sellaisen pakettimatkan kun on ostanut. Muuten hän on oikeutettu korvauksiin.)


Omatoimimatka: 1) Ensin lento Lontooseen

Lentoyhtiöistä mm. Finnair, SAS, British Airways ja halpalentoyhtiö Ryanair kuljettavat matkustajia Lontooseen. Lennot lennetään yleisimmin Lontoon päälentokentälle Heathrowlle tai hieman etäämmällä sijaitsevalle Stansteadin lentokentälle. Molemmilta kentiltä on toimivat yhteydet Lontooseen.

Reittilentojen hintoja voi vertailla lentoyhtiöiden omilta sivuilta, nettimatkatoimistojen (esim. ebookers) tai vain lentojen varaamisen erikoistuneiden www-palvelujen (esim. seat24) avulla. Palveluihin annetaan haluttu lähtö- ja paluupäivä, jonka jälkeen palvelu listaa kaikki tiedossaan olevat eri lentoyhtiöiden lennot Lontooseen annettuna ajankohtana hinnan mukaan järjestettynä.

Kun ajankohdaltaan ja välietapeiltaan sopiva lento on löytynyt, palveluista voi myös varata lennon. Koska www-pohjaisten palveluiden kustannusrakenne on matala ne pystyvät tarjoamaan lentoja edullisesti. Ennen varaamista kannattaa lukea huolella mm. lennon peruutusta ja muuttamista koskevat ehdot.

EBookers on vakiintunut ja tunnettu online-matkatoimisto, jolla on Suomessa myös kiinteä asiakaspalvelupiste Helsingin keskustassa. Ebookersin weppipalvelu soveltuu hyvin Lontooseen suuntautuvien lentojen seulontaan. Firman erikoistarjoukset kannattaa myös käydä läpi.

Seat24:n lentojen hintavertailu- ja varauspalvelu on karun pelkistetty ja suoraviivainen käyttää. Tarkoituksena on selvästi ollut luoda lentojen varauspalvelu niille, jotka jo tietävät minne haluavat lentää ja jotka nyt haluavat vain nopeasti ja helposti varata edullisimman lennon.

Ryanair lentää Tampereelta Lontoon lähellä sijaitsevalle Standstedin kentälle, jolta pääsee Lontooseen junalla. Standsted on huomattavasti Lontoon pääkenttää Heathrowta rauhallisempi, mikä mm. mahdollistaa Ryanairin halvemmat lentohinnat. Koska Ryanair on halpalentoyhtiö sanan varsinaisessa merkityksessä, lennoilta puuttuvat lähes kaikki mukavuudet. Omat eväät ja lehdet siis mukaan.


Omatoimimatka: 2) Sitten hotelli tai hostelli

Hotels.com on hotellia etsivän paras ystävä. Sen listoilta löytyy runsas valikoima Lontoon hotelleja ja hostelleja eri hintaluokissa. Hotellin voi varata suoraan palvelusta.


Pakettimatkat: Lennot ja majoitus yhdessä

Pakettimatka matkatoimistosta on helppo tapa kulkea Lontooseen. Matkatoimistojen hintojen ja tarjolla olevien majoitusvaihtoehtojen vertailu kannattaa. Kun matkojen kysyntä sesonkiaikoina kuumenee myös valmismatkojen hinnat nousevat. Vastaavasti rauhallisempaan aikaan matkustava voi säästä huomattavia summia.

Tuttu ja asemansa vakiinnuttanut Lontooseen pakettimatkoja myyvä matkatoimisto on esim. Area. Uuden polven yrittäjiä edustaa nettimatkatoimisto EBookers.